Utilizarea aerosolilor in afectiunile respiratorii

Posted by devpro 19.12.2014 0 Comentarii

Utilizarea aerosolilor in afectiunile respiratorii. Aparate de aerosoli

 

La nivel mondial, aproximativ 100 de milioane de oameni suferă de astm si boli respiratorii cronice. Astmul  provoaca tuse şi senzaţie de sufocare  la nivelul căilor respiratorii.

Aparate aerosoli Beurer

Bolile inflamatorii ale aparatului respirator sunt cele mai frecvente boli ale copilului cuprinzand peste 50% dintre toate afectiunile pentru care este consultat un pediatru, prin urmare aceste afectiuni presupun un mare consum de medicamente si cheltuieli de spitalizare.

Bolile inflamatorii ale aparatului respirator sunt clasificate conventional in boli ale cailor respiratorii superioare si boli ale cailor respiratorii inferioare. In ciuda acestei clasificari se stie ca, niciodata o infectie respiratorie nu e limitata strict la nivelul unei anumite structuri anatomice, astfel manifestarile clinice ale unei infectii respiratorii depind de regiunea anatomica a aparatului respirator afectata de boala.

In tratamentul diverselor afectiunilor respiratorii, atat la copii cat si la adulti, pe langa tratamentele medicamentoase conventionale sunt indicate din ce in ce mai mult tratamentul cu aerosoli.

Aparate aerosoli Beurer

Ce sunt aerosoli? Aparate de aerosoli.

Aerosoli reprezinta microparticule de natura lichida, solida sau gazoasa dispersate intr-un mediu gazos, adica in aerul care ne inconjoara. Aerosolii pot fi naturali - cei atmosferici si artificiali sau terapeutici. Aerosolii naturali sunt mai frecvent intalniti la mare sau la munte.

Aerosoli artificiali sunt produsi de aparate, care se bazeaza pe folosirea aerului comprimat, la o presiune mai mare de 2 - 3 atmosfere, care disperseaza fin, in microparticule, mediul lichid, respectiv substanta chimica, care am introdus-o in aparat si pe care dorim sa o inhalam. Din punct de vedere al accesibilitatii, obtinerea si folosirea aerosolilor artificiali este mult mai facila, singurul impediment ar fi achizitionarea unui aparat de aerosolizare.

Aparatele de aerosoli sunt produse de multe firme, care produc tot soiul de aparate medicale, printre acestea amintim firma Beurer, Lanaform, Moretti. Aceasta firma pune la dispozitia persoanele cu afectiuni respiratorii, mai multe tipuri de aparate care produc aerosoli, aparate care folosesc aerul comprimat, cu piston sau ultrasunetele pentru a produce aerosoli.

Nebulizatoarele cu ultrasunete transforma medicamentele lichide introduse in aparat in particule foarte fine, usor de inhalat
Ideal pentru copiii si oamenii care au dificultati in a folosi aparatele de aerosol cu doza fixa la fel si pentru cei cu astm.

De asemenea, ideal pentru tratamentul: dereglarilor pulmonare, traheita, bronsita, sinuzita, astm bronsic.
Dispozitivul produce sunete de inalta frecventa care activeaza asupra lichidului transformadu-l in particule extrem de fine.

Medicamentul transformat este proiectat direct in gat/nas de un ventilator electric, astfel particulele ating toate caile respiratorii, actionand la nivelul lor.

Aparate aerosoli Beurer Germany

Indicatiile medicale ale aerosolilor
 

Aerosolii sunt indicati in boli pulmonare (traheite, bronsita cronica, bronsita asmatiforma, bronsiolite, bronsiectazii, astm bronsic, emfizem pulmonar) si afectiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite). Actiunea este in functie de substanta medicamentoasa folosita: vasoconstrictoare (adrenalina, efedrina); vasodilatatoare (miofilin, nitrit de sodiu); bronhodilatatoare (aminofilina); antiinflamatorie si antiinfectioasa (antibiotice); antialergica; sedativa .

 

 

Aparate aerosoli

 

 

Terapia cu aerosoli se poate realiza şi în cabinet, şi acasă. Avantajul este ca poti cumpara un aparat de aerosoli pentru a scapa de drumurile si cozile din spitale si pentru a avea mai mult confort cand il folosesti. Un motiv in plus pentru achizitionarea unui astfel de produs il reprezinta prezenta unui copilul mic.

Viziteaza site-ul Euro-Produse.ro pe ShopMania