Uscatul rufelor pe calorifer

Posted by devpro 28.01.2015 0 Comentarii Sanatate,

umiditate-camera-dezumidificator

Medicii avertizeaza: Uscatul rufelor pe calorifer poate afecta grav sanatatea!

 

Uscatul rufelor pe calorifer poate cauza probleme serioase sanatatii, avertizeaza medicii, care spun ca in acest fel sistemul imunitar este afectat.

Hainele proaspat spalate si uscate pe calorifer pot ridica nivelul de umiditate in casa cu pana la 30%, ceea ce va crea conditii ideale pentru dezvoltarea sporiilor de mucegai, care pot provoca infectii pulmonare, scrie theboltonnews.co.uk.
David Denning, profesor de Boli Infecțioase și Sănătate Globală la Universitatea din Manchester si echipa sa au emis avertizarea dupa ce au tratat numerosi pacienti care au inhalat spori de Aspergillus.

 

”O runda de rufe spalate contine aproape doi litri de apa, care sunt eliberati in camera. Cei mai multi dintre noi suntem imuni la infectiile care cresc in aceste conditii de umezeala, sau au un organism care poate lupta impotriva infectiei. Cu toate acestea, pacientii cu astm pot avea probleme cu tusea si dificultati de respiratie, iar la persoanele cu un sistem imunitar slabit, cum ar fi pacientii cu cancer tratati cu chimioterapie si pacientii cu SIDA cat si cei cu boli autoimune, ciuperca respectiva poate provoca aspergiloza pulmonara. Este o afectiune care poate provoca leziuni pulmonare incurabile si uneori fatale”, a declarat profesorul David Denning, care ne sfatuieste sa uscam rufele in afara sau pe uscatorul de rufe, departe de dormitoare si living.

 

Craig Mather, tata a trei copii, din Bolton s-a imbolnavit de tuberculoza in 1997, plamanii sai fiind slabiti iar probleme sale cu astmul fiind agravate.

 

„Am inceput sa-mi revin doar cand medicul meu m-a diagnosticat cu aspergiloza pulmonara si mi-a prescris tratament special. In orice caz, am observat ca tuseam in noptile in care asezam rufe ude pe calorifer. Asa ca in urmatoarele 12 luni nu mi-am mai uscat rufele in interior si am observat o imbunatatire a sanatatii mele”, a povestit barbatul.

Aspergiloza pulmonara este o afectiune de natura infectioasa cauzata de contaminarea cu fungi din specia Aspergillus, in special Aspergillus fumigatus. Localizarea pulmonara este cea mai frecventa, insa spectrul infectiilor micotice cu Aspergillus este mult mai larg.

In incaperea unde se usuca rufele este neaparat nevoie de un dezumidificator.

Uscarea-rufelor-dezumidificator

 

Comanda dezumidificatoare casnice: 0720865728

Dezumidificatorul poate să fie folosit în camere, holuri, beciuri, garaje, spații de depozitare, biblioteci, arhive și orice spațiu închis care conține prea multă umezeală.

uscarea-rufelor-in-camera

dezumidificator-uscarea-rufelor

Viziteaza site-ul Euro-Produse.ro pe ShopMania